За мен | Христина Гудева - психолог
logo

За мен

Да сбъдвам с лекота желанията си и да живея в изобилие и блаженство за мен е вълшебно пътешествие. А да виждам как някой друг, поучил се от моя опит, преживява пълното щастие е пристрастяващо удоволствие.

Родена съм и живея във Варна. Чувствам се щастлива, обичана и обичаща жена. Удовлетворена съм от живота си и му се наслаждавам всеки миг. Имам щастието да бъда обичана съпруга и да познавам радостта от майчинството. В забързаното ми ежедневие се грижа за три деца, спортувам, сбъдвам поредната си мечта и реализирам моето призвание - да помагам на жените да се свържат със своята женска природа, да изградят хармонични взаимоотношения и да създадат щастливи семейства, както и успешна професионална реализация.

По образование съм юрист и психолог. Работила съм повече от пет години по специалността си като юрисконсулт в „УниКредит Булбанк“ АД и „Варчев Финанс“ ЕООД, а след това и като помощник на частен съдебен изпълнител.

Винаги съм имала интереси и съм искала да се развивам в сферата на психологичното консултиране, личностното развитие и персонална ефективност, следствие на предизвикателствата, които срещах в живота си. На това се дължи порива ми да завърша втората си магистратура „Психологично консултиране“. Преминала съм обучение и към ДППБ (Дружеството по позитивна психотерапия в България) за работа с метода на позитивната психотерапия в индивидуална и групова психотерапия и решаване на кризисни и конфликтни ситуации. Сертифицирана съм за работа с Въпросник за клинична оценка на личността PAI Plus. Специализант съм по транзакционен анализ, като съм сертифицирана от EATA (European Association for Transactional Analysis) за преминатите нива от обучението. Обучена съм да провеждам Първична терапия за лекуване на детски травми (Primal therapy – Dr. Arthur Janov). Преминала съм сертификационно обучение по Схема терапия за двойки, организирано от ISST (International Society of Schema Therapy). Терапевт в развитие съм по метода EMDR  (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) за справяне с травматични преживявания, тревожност, проблеми свързани със себеоценката и други разстройства, свързани с тревожността. Преминала съм и специализирани обучения: EMDR при спешни ситуации, EMDR при соматизация и хронична болка. Сертифицирана съм за фасилитатор на медота Интегрални семейни констелации от  Altroove / Scuola per lo sviluppo delle qualita umane essenziali (Школа за Интегрални констелации и еволюционни техники - Италия). Преминала съм обучения по енергийна психология и съм сертифициран практик по методите: Mindfulness Based Inner RePatterning® и TAI - Inner Alchemy Techniques®. Преминала съм сертификационно обучение по Хипноза и хипнотерапия, организирано от БАХ. Сертифицирана съм от БАХХ за успешно завършване на обучение по Ериксонова хипноза с фокус "Как да предизвикаме Посттравматичен растеж през Позитивната психология и Ериксонова хипноза?". Сертифицирана съм и от The Mindscience Institute за работа с техниката "Отразяващи ръце" /Certificate I - Essential Practice of Mirroring hands и Certificate II - Practitioner I of Mirroring hands/. Преминала съм редица супервизионни семинари, сред които: "Терапевтична работа с вината и срама", "Терапевтична работа с паническите атаки", "Терапевтични техники за работа със страх и тревожност", "Психосоматика - терапевтични техники и подходи", "Терапевтични техники и подходи при работата с гранично личностово разстройство", "Терапевтични техники и подходи за осъществяване на пълноценни партньорски взаимоотношения" при д-р Юта Фюрст, "Работа с хранителните разстройства: терапевтични техники и подходи" при Барбара Хайд и други.

Животът ме дари с богат личен опит, благодарение на който се научих умело да се справям във всяка ситуация и да бъда щастлива независимо от обстоятелствата, които ми се случват. Благодарна съм за всяко случило ми се предизвикателство, защото сега постигам целите си с голяма лекота.

От 2008 година до сега съм преминала десетки обучения, курсове и тренинги за личностно и духовно развитие при едни от най-добрите български, руски, италиански, британски и американски психолози, фасилитатори и констелатори. В тях имах възможност да опозная и разбера по-добре себе си, да видя ограничаващите ме модели на поведение, да ги преодолея и да се науча как да сътворя живота, за който мечтая от дете. Разбира се, все още се случват ситуации, които ме провокират, но съм доволна от това, защото така се учим и можем да израстваме през целия си живот!

Преподреждах шкафовете вкъщи и попаднах на моя стара тетрадка, в която през 2011 година бях формулирала моите цели в краткосрочен и дългосрочен план. Прочетох я лист по лист, на един дъх, цялата. Бях удивена 90% от поставените от мен тогава цели вече са факт, а останалите са в процес на случване. Възхитително е, че точно в сроковете, в които бях определила тогава всяка моя цел се е проявила в реалния ми живот следствие на новопридобити навици и техники, които усвоих тогава и прилагам в живота си и до сега.

Вдъхновена от моя успех с нестихващ ентусиазъм реших да го споделя с теб. Искам да допринеса за сбъдването и на твоите мечти. Щом при мен се получи, по-вероятно е и ти да успееш. За мен е важно и ти да си щастлива. Обичам да се срещам и да общувам с позитивни хора, които се наслаждават на живота. А когато участвам в процеса на сътворяване на щастие и радост и аз се чувствам много по-щастлива и удовлетворена. Древните китайци са вярвали, че на  ръката, която ти подава рози, винаги остава аромат.

Дълбоко вярвам, че единствено нашите решения, а не условията на живота ни, определят нашата съдба.  Замисли се в крайна сметка кое определя в какъв човек ще се превърнем и какво ще постигнем в живота си? Отговорът е – нашите решения. Именно моментите, когато вземаме решения оформят съдбата ни. Няма граници за резултатите, които можем да постигнем. Единственият човек, който ни ограничава сме ние самите. Животът е велико приключение и е голяма глупост да се изживее в страдание и безкрайно очакване да се случи някакво чудо и да се подобри от само себе си.

Да трансформираш живота си и да започнеш да изживяваш мечтите си е абсолютно постижимо. Промяната започва с твоя личен избор да бъдеш щастлива. Избери щастието, а аз ще ти споделя моите тайни за благополучие и ще ти дам насока как да го постигнеш, как да изпълниш живота си с хармония и любов във всичките и проявления, и да имаш удовлетворяващ те живот.

В професионален план работя чрез индивидуална и групова терапия. Мога да ти бъда полезна в случай, че имаш затруднения в личен и професионален план и искаш бързо и радикално да промениш живота си.

В работата си използвам едни от най-мощните и ефективни методи, които дават феноменално бързи и трайни резултати. Помагам на клиентите си да се освободят от негативните ограничения, които са направили за себе си и за света, като на тяхно място изграждаме нови позитивни, благодарение на които успяват да променят себе си. А в резултат, като естествена последица, радикално се подобряват всички сфери от живота им.

Ако се чувстваш неуверена в своята женственост, не можеш да срещнеш желания партньор, изпитваш трудности в партньорските си взаимоотношения или не успяваш да се реализираш в професионален план, запиши си час за консултация тук >>

Вярвам, че Вселената има неизчерпаеми ресурси и всички ние имаме право да живеем в изобилие и блаженство.

С много обич в сърцето и знания, които прераждат душата и пресътворяват живота,