За мен | Христина Гудева - психолог
logo

За мен

Да сбъдвам с лекота желанията си и да живея в изобилие и блаженство за мен е вълшебно пътешествие. А да виждам как някой друг, поучил се от моя опит, преживява пълното щастие е пристрастяващо удоволствие.

Родена съм и живея във Варна. Чувствам се щастлива, обичана и обичаща жена. Удовлетворена съм от живота си и му се наслаждавам всеки миг. Имам щастието да бъда обичана съпруга и да познавам радостта от майчинството. В забързаното ми ежедневие се грижа за три деца, спортувам, сбъдвам поредната си мечта и реализирам моето призвание - да помагам на жените да се свържат със своята женска природа, да изградят хармонични взаимоотношения и да създадат щастливи семейства, както и успешна професионална реализация.

По образование съм юрист и психолог. Работила съм повече от пет години по специалността си като юрисконсулт в „УниКредит Булбанк“ АД и „Варчев Финанс“ ЕООД, а след това и като помощник на частен съдебен изпълнител.

Винаги съм имала интереси и съм искала да се развивам в сферата на психологичното консултиране, личностното развитие и персонална ефективност, следствие на предизвикателствата, които срещах в живота си. На това се дължи порива ми да завърша втората си магистратура „Психологично консултиране“. Преминала съм обучение и към ДППБ (Дружеството по позитивна психотерапия в България) за работа с метода на позитивната психотерапия в индивидуална и групова психотерапия и решаване на кризисни и конфликтни ситуации. Сертифицирана съм от EATA (European Association for Transactional Analysis) за преминато обучение по транзакционен анализ. Обучена съм да провеждам Първична терапия за лекуване на детски травми (Primal therapy – Dr. Arthur Janov). Преминала съм сертификационно обучение по Схема терапия за двойки, организирано от ISST (International Society of Schema Therapy). Терапевт в развитие съм по метода EMDR  (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) за справяне с травматични преживявания, тревожност, проблеми свързани със себеоценката и други разстройства, свързани с тревожността. Сертифицирана съм за фасилитатор на медота Интегрални семейни констелации от  Altroove / Scuola per lo sviluppo delle qualita umane essenziali (Школа за Интегрални констелации и еволюционни техники - Италия). Преминала съм обучения по енергийна психология и съм сертифициран практик по методите: Mindfulness Based Inner RePatterning® и TAI - Inner Alchemy Techniques®. Сертифицирана съм и от БАХХ за успешно завършване на обучение по Ериксонова хипноза на тема: "Как да предизвикаме Посттравматичен растеж през Позитивната психология и Ериксонова хипноза?" с лектор д-р Консуело Касула. Сертифицирана съм и от The Mindscience Institute за работа с техниката "Отразяващи ръце" /Certificate I - Essential Practice of Mirroring hands и Certificate II - Practitioner I of Mirroring hands/. Преминала съм редица супервизионни семинари, като "Терапевтична работа с вина и срам" с обучаващ д-р Юта Фюрст.

Животът ме дари с богат личен опит, благодарение на който се научих умело да се справям във всяка ситуация и да бъда щастлива независимо от обстоятелствата, които ми се случват. Благодарна съм за всяко случило ми се предизвикателство, защото сега постигам целите си с голяма лекота.

От 2008 година до сега съм преминала десетки обучения, курсове и тренинги за личностно и духовно развитие при едни от най-добрите български, руски, италиански, британски и американски психолози, фасилитатори и констелатори. В тях имах възможност да опозная и разбера по-добре себе си, да видя ограничаващите ме модели на поведение, да ги преодолея и да се науча как да сътворя живота, за който мечтая от дете. Разбира се, все още се случват ситуации, които ме провокират, но съм доволна от това, защото така се учим и можем да израстваме през целия си живот!

Преподреждах шкафовете вкъщи и попаднах на моя стара тетрадка, в която през 2011 година бях формулирала моите цели в краткосрочен и дългосрочен план. Прочетох я лист по лист, на един дъх, цялата. Бях удивена 90% от поставените от мен тогава цели вече са факт, а останалите са в процес на случване. Възхитително е, че точно в сроковете, в които бях определила тогава всяка моя цел се е проявила в реалния ми живот следствие на новопридобити навици и техники, които усвоих тогава и прилагам в живота си и до сега.

Вдъхновена от моя успех с нестихващ ентусиазъм реших да го споделя с теб. Искам да допринеса за сбъдването и на твоите мечти. Щом при мен се получи, по-вероятно е и ти да успееш. За мен е важно и ти да си щастлива. Обичам да се срещам и да общувам с позитивни хора, които се наслаждават на живота. А когато участвам в процеса на сътворяване на щастие и радост и аз се чувствам много по-щастлива и удовлетворена. Древните китайци са вярвали, че на  ръката, която ти подава рози, винаги остава аромат.

Дълбоко вярвам, че единствено нашите решения, а не условията на живота ни, определят нашата съдба.  Замисли се в крайна сметка кое определя в какъв човек ще се превърнем и какво ще постигнем в живота си? Отговорът е – нашите решения. Именно моментите, когато вземаме решения оформят съдбата ни. Няма граници за резултатите, които можем да постигнем. Единственият човек, който ни ограничава сме ние самите. Животът е велико приключение и е голяма глупост да се изживее в страдание и безкрайно очакване да се случи някакво чудо и да се подобри от само себе си.

Да трансформираш живота си и да започнеш да изживяваш мечтите си е абсолютно постижимо. Промяната започва с твоя личен избор да бъдеш щастлива. Избери щастието, а аз ще ти споделя моите тайни за благополучие и ще ти дам насока как да го постигнеш, как да изпълниш живота си с хармония и любов във всичките и проявления, и да имаш удовлетворяващ те живот.

В професионален план работя чрез индивидуална и групова терапия. Мога да ти бъда полезна в случай, че имаш затруднения в личен и професионален план и искаш бързо и радикално да промениш живота си.

В работата си използвам едни от най-мощните и ефективни методи, които дават феноменално бързи и трайни резултати. Помагам на клиентите си да се освободят от негативните ограничения, които са направили за себе си и за света, като на тяхно място изграждаме нови позитивни, благодарение на които успяват да променят себе си. А в резултат, като естествена последица, радикално се подобряват всички сфери от живота им.

Ако се чувстваш неуверена в своята женственост, не можеш да срещнеш желания партньор, изпитваш трудности в партньорските си взаимоотношения или не успяваш да се реализираш в професионален план, запиши си час за консултация тук >>

Вярвам, че Вселената има неизчерпаеми ресурси и всички ние имаме право да живеем в изобилие и блаженство.

С много обич в сърцето и знания, които прераждат душата и пресътворяват живота,