Тайната сила на благодарността | Христина Гудева - психолог
logo

Тайната сила на благодарността

Благодарността неутрализира нашите негативни емоции и ни помага да бъдем емоционално балансирани. Тя е мощен начин да ни направи по-щастливи и удовлетворени, стига да и позволим. Всеки път, когато оценяваме нещо, благославяме го или се чувстваме добре от него в резултат получаваме още повече от същото. Практикувайки благодарността, осъзнаваме изобилието в живота си, умножаваме го и започваме да привличаме с голяма сила това, което искаме.

С позитивното си мислене, а не с негативното, с мислене изпълнено с надежда, а не със съмнения, с нашата вяра, а не с убедеността, че няма да се случи и с благодарствената си нагласа позволяваме и най-смелите ни мечти да се сбъднат.

Според откритията на американския невробиолог Алекс Корб чувството на благодарност оказва влияние върху мозъка в биологичен смисъл и един от чудотворните му ефекти е, че повишава нивото на серотонин в организма.

Бъдете благодарни на съдбата и се фокусирайте върху хубавите страни на живота си, защото така провокирате производството на серотонин в мозъка си. А както е всеизвестно - настроението е обвързано с нивата на серотонин.

За да създадете за себе си значително по-добър, изпълнен с радост живот, оценете хубавите неща, които имате в момента и така ще осъзнаете с какъв късмет сте надарени и с колко много неща сте благословени. Радостта от това, което вече имате, привлича още повече ситуации да сте благодарни.

Убедете се сами в силата на благодарността чрез вашия личен опит! Ето как...

Всяка вечер записвайте поне 15 неща, които са ви зарадвали през деня и сърдечно благодарете за тях (важно е да ги записвате). В началото можете да си помагате с въпроса „За какво мога да бъда благодарен/а?“. Това могат да са съвсем малки и простички неща, които животът ви е подарил през деня като намерена монета, приятна случайна среща, неочакван комплимент, подарено цвете, разговор с любим човек, прегръдка, споделена весела история, вкусна вечеря или дори удобните дрехи с които сте облечени, или хубавата песен, която може би слушате, могат да са също и неприятни моменти от живота ви, които сега ви изглеждат като важни жизнени уроци.

Бъдете благодарни за тях и в този момент егото просто ще изчезне и вие ще почувствате благодарност за целия си живот и ще изпитате невероятно чувство на щастие. Състоянието ви ще се промени толкова силно, че трудно ще бъде да не забележите промените. Наблюдавайте какво се променя в живота ви в следствие на практиката на излъчване на благодарност. Бъдете готови за серия прозрения и съвършено ново разбиране за живота.

Когато се чувствате подтиснати, мислите ви са мрачни и не сте в настроение отново благодарете и след секунди сами ще усетите мощта на благодарността. За да постигнете ефекта от тази техника е задължително да записвате хубавите неща.

Представете си колко благословени ще се почувствате още след месец, когато отворите тетрадката за благодарности и прочетете всички малки и големи чудеса, които са ви се случили.

Мечтаеш ли за нещо, което много искаш, но не знаеш как да го постигнеш? Вземи вълшебната си пръчица от тук и СБЪДНИ желанието си.

С най-добри пожелания,

Благодаря ви, че споделяте статията чрез бутончетата отдолу. Нека да достигне до повече хора, за които информацията ще бъде полезна.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.