Тайната пътека към блаженството | Христина Гудева - психолог
logo

Тайната пътека към блаженството

Само си представете събуждате се сутрин, в стаята е тихо и светло, слънцето ви топли с лъчите си и докато протягате сънливо ръце, радостта вече усмихва сърцето ви, живота ви. Чувствате се напълно „у дома“ в кожата си, толкова удобно в себе си и потъвате в усещането за благодарност, че любовта, щастието, изобилието, удовлетворението изпълват мислите ви, душата ви, дома ви, взаимоотношенията ви, заниманията ви, работата и начинанията ви, абсолютно всичко. Времето за вас е спряло, всичко във вас и около вас е притихнало, в мир и в хармония сте със себе си и живота си, защото дълбоко във вас е запалена една светлинка, която никога повече няма да угасне. Просто го знаете!

Чувствате, че сте едно със света, сякаш всичко си е на правилното място и е взаимосвързано. Осъзнавате същността на нещата, все едно мъглата се е разнесла и вече можете да виждате съвсем ясно и да разбирате първопричината на всичко. Чувствате се напълно живи, все едно никога до сега не сте живяли. Очите ви светят, а сърцето ви пее от радост. И още с първата си мисъл за деня осъзнавате, че даровете, които имате и получавате са с най-голяма стойност за вас. Истинско блаженство, нали? И повярвайте ми напълно възможно е да са точно такива утрините ви.

Щом при мен се получи, значи и вие можете да постигнете живот в центъра на който са мечтите ви.

Да усещате трепетно вълнение, даже нетърпение какво ще ви донесе и този нов ден, защото всичко в живота ви се случва в най-подходящия момент и по най-подходящия начин. И още преди да осъзнавате нуждите си, те да са вече задоволени. За вас да се отварят нови светове на идеи и знание, които дори не сте подозирали, че съществуват. Да имате внезапни прозрения и с лекота да проявявате истинската си същност. Да се срещате с нови хора, с които можете да водите интересни, дълбоки разговори, независимо, че се познавате от скоро. С часове да можете да говорите и правите нещата, които обичате без да изпитвате умора и отегчение.

Лесно да прощавате на себе си и на най-големите си учители – тези, чиято роля във вашия живот е била да донесат най-големите предизвикателства за душата ви. Всъщност да осъзнавате, че няма какво да им прощавате, защото точно те са ви тласнали по пътя към блаженството и да искате не да им прощавате, а да им благодарите с цялото си сърце.

Така изживявам аз моя свят през последните няколко години от живота ми.

А какъв е вашия свят в момента?

Опишете живота си като запишете с кратки изречения – труден или лесен, дружелюбен или враждебен, скучен или вълнуващ, чувствате се самотни или се радвате на пълноценни взаимоотношения, беден или изобилен, нещастен или щастлив, изпълнен с любов или любовта липсва.

Например: Хубавите неща се случват на другите; Парите се печелят трудно и никога не са достатъчни; Аз не съм достоен/на за любов; Животът е труден.

Всички живеем в един свят, обаче за всеки един от нас той е съвсем различно място за живеене. Защо става така?

Защото светът, който всеки вижда е отражение на собствените му най-дълбоки вътрешни убеждения, чувства и очаквания. Хората, взаимоотношенията, ситуациите, обстоятелствата, които привличаме в живота си съответстват на нашите вярвания и нагласи - какво е възможно за нас и какви са правилата на живота. Ние виждаме света пречупен през призмата на нашия вътрешен свят, защото външният ни свят отразява нашата същност.

Кога и как се определя нашето светоусещане?

Замислете се кога за първи път сте приели, че ограничаващите ви убеждения, който току-що записахте са вярни за вас. Най-вероятно ще установите, че това са били вярванията и нагласите на вашите родители, които пък са приели своите системни вярвания от своите родители, които пък от своите и така нататък. Не ги съдете, не ги обвинявайте, те са направили най-доброто на което са били способни, възпитали са ви според собствените си възприятия за живота.

Сега, обаче, всичко зависи само от вас! Имате възможност да преформулирате всичките си ограничения и да приемете за вярно каквото убеждение си пожелаете и така да създадете напълно удовлетворяващ ви живот. Не съществува друга реалност, различна от тази, която вие си предначертаете.

Нови убеждения - това е ключът. По този начин индиректно, но сигурно можете да сътворите живота, за който мечтаете.

„Ние носим в нас чудесата, които търсим извън нас.“ - Ерик Бътъруърт

Преразгледайте своите вярвания и нагласи за себе си и живота си, които записахте преди малко, и се запитайте: „Това мое убеждение благотворно ли е за мен?“, ако не е: „С какво убеждение мога да го заменя?“ и още сега го запишете.

Например: Хубавите неща винаги се случват на мен; Аз печеля лесно парите си и те винаги са повече от колкото мога да изхарча; Заслужавам да обичам и да бъда обичан/а; Всичко, което е за мое добро се случва с лекота в живота ми.

„Повечето хора живеят с едни и същи навици до края на живота си, без да се замислят, че точно тези навици са причината за техните резултати.“ – Наполеон Хил

Последвайте своето БЛАЖЕНСТВО, уверени, спокойни, решителни и ще се отворят врати там където не сте и предполагали, че може да съществуват. Научете повече от тук.

Сподели статията, за да бъде полезна за повече хора.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.