Семейно щастие! Ведически съвети към жената. | Христина Гудева - психолог
logo

Семейно щастие! Ведически съвети към жената.

Семейството е основна съставка за развитието и щастието на човека. Семейният живот не ти ли носи радост, каквито и успехи в професионален план да жънеш, те нямат силата да те направят щастлив.

За голяма част от нас трудностите в семейството са най-голямото изпитание на което животът ни подлага, защото чрез него отработваме най-тежката си карма. Според ведическата мъдрост, обаче, семейният живот може да бъде хармоничен и успешен, когато си наясно с особеностите на природата на партньора. Мъжът получава удовлетворение, когато го уважават, а жената от това, че я обичат и се грижат за нея.

Според Ведите жената има решаваща роля дали семейството ще процъфтява и в него ще цари щастие или не. Тя е водещата в семейните взаимоотношения, защото тя дава тона им в зависимост от отношението си към мъжа и именно тя е основната сила, която прави семейството стабилно и сплотено. Жената е тази, която влияе върху настроението в дома, създавайки определена атмосфера, тя е тази, която поддържа огъня на любовта и привързаността в семейството.

Жените, за да вървим по пътя на семейното щастие, е важно:

1.На първо място да ценим мъжа си. Дори и да не притежава някои от важните за нас качества, това, което трябва да направим е не да му натякваме, че той е такъв... и такъв... и такъв..., а да се опитваме да ги открием в него. И когато това стане трябва много да се радваме, да го похвалим и сърдечно да му благодарим и за най-малкия жест на проява на тези качества, все едно е направил нещо велико. От личен опит съм се уверила, че така мъжът постепенно доразвива в себе си качествата, които едва забелязваме в него. Върху каквото се фокусираме към него вървим!

Изключително важно е да одобряваме и да се възхищаваме на своя мъж, защото така го окуражаваме да повтаря постъпките си. Нашата радост е гориво за неговата радост, развитие и просперитет. По този начин мъжът се чувства полезен и успешен, а удовлетворението, което изпитва е неимоверно голямо и е мотивиран да прави все повече и повече за жената.

Законите на привличането са такива, че ако ти цениш и се радваш на мъжа си независимо от обстоятелствата и той задължително също ще те цени и обича, ако ти го смяташ за неспособен и не се интересуваш от него и той няма да те почита.

2. Жената трябва добре да познава темперамента на мъжа си и да се опитва да го удовлетвори. Само така тя може да постигне абсолютно щастие. Щастието, което като жени изпитваме е правопропорционално на удовлетвореността на мъжа от хармоничните ни взаимоотношения. Мъжката природа е такава, че когато мъжете са удовлетворени правят чудеса за нас жените. Искаш ли мъжът да се грижи за теб, първо ти като жена трябва да се погрижиш за него.

3. Присъщо за женската природа е жената да е отстъпчива и с поведението си да не подтиска авторитета на мъжа, дори когато тя е по-разумна от двамата, защото така той загубва увереността си, способността си да взема важни решения, да се реализира успешно и да носи отговорност. В такива ситуации е достатъчно да помолиш за това, което искаш и да му дадеш свободата да избира. И така с женска мекота получаваш това, което искаш, защото мъжът по естествен начин отстъпва. В природата му е заложено да се държи благородно с жената, която показва смирение.

Жените сме привлекателни със своята красота, беззащитност и смирение, затова жената, която започне да проявява мъжки качества престава да бъде привлекателна за мъжа си.

„Всяка съпруга трябва да знае следното правило: щом отстъпвам на съпруга си, получавам всичко, което поискам; ако се съпротивлявам, губя всичко. Това е нещо като женска математика. Мъжката математика е коренно противоположна. Ако мъжът отстъпи, той губи всичко; ако не отстъпва постига своето.“ Олег Торсунов

Когато смяташ мъжа за отговорен и достоен за уважение и възхищение, той постепенно наистина става такъв.

4. Друга важна роля на жената е да бъде близък сърдечен приятел на мъжа си и да разговаря с него мило и с обич и никога да не разкрива това, което и е споделено от него, ако той не иска, в противен случай те нямат шанс да изградят здраво и сплотено семейство.

Ние жените сме призвани да вдъхновяваме мъжа си и да му позволяваме да проявява своя мъжки характер, да го подкрепяме по неговия път, за да постигне целите си. По този начин пробуждаме силата, даряваща семейството с щастие. Жената, която не влага енергията си в своя мъж напрактика се лишава сама от възможността да има мъжа за който мечтае.

С любов,

Сподели статията, за да бъде полезна за повече хора.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.