Притча за призванието | Христина Гудева - психолог
logo

Притча за призванието

Дошъл денят, в който кибритената клечка казала на свещта:

– Имам задачата да те запаля.

– O, не. – изплашила се свещта – Само това не. Ако започна да горя, дните ми са преброени. Никой повече няма да може да се възхищава на красотата ми.

Кибритената клечка попитала:

– A искаш ли цял живот да си останеш студена и твърда, без преди това да си живяла?

– Но горенето причинява болка и изтощава силите ми.

– Така е, отвърнала кибритената клечка. – Но всъщност това е тайната на нашето призвание. Призвани сме да бъдем светлина. Малко е това, което мога да направя. Ако не те запаля, ще изгубя смисъла на живота си. Аз съм тук, за да създавам огън. Ти си свещта, ти трябва да светиш за другите и да даряваш топлина. Всичко, което отдадеш като болка и страдание и сила, се превръща в светлина. Ти няма да се загубиш, ако се изконсумираш. Други ще продължат да носят твоя огън. Само ако се откажеш, ти ще умреш.

Тогава свещта изправила своя фитил и казала изпълнена с очакване:

– Моля те, запали ме…”

Вземи лист и химикал и запиши отговорите на следните въпроси:

  • Вярваш ли, че и ти притежаваш уникален талант чрез, който можеш да помагаш на другите?
  • Представи си какво би било, ако любовта и страстта, които влагаш в тази дейност по естествен начин привличат успеха и изобилието в живота ти, като награда за твоя принос към света… (запиши как би протичал един твой ден, как би се чувствал/а, как би изглеждал/а, какво би чувал/а за себе си, как биха се държали хората към теб, какво би било различното в живота ти…)
  • Това с което се занимаваш в момента най-добрата ти реализация ли е? Носи ли ти желаните доходи, радост и удовлетворение, или точно обратното – потиска те и в теб тлее недоволството?
  • Вярно ли е, че каквото и да пробваш и колкото и да се опитваш да закрепиш финансовото си положение в крайна сметка начинанията ти всеки път се провалят?
  • Искаш ли да промениш това?

Имам решение за твоя проблем… кликни тук.

С много обич в сърцето,

Сподели притчата, за да бъде полезна за повече хора.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.