Притча: Не проблеми, а благословии ни поднася животът | Христина Гудева - психолог
logo

Притча: Не проблеми, а благословии ни поднася животът

Всички проблеми пред, които ни изправя съдбата съдържат в себе си ценен ресурс, който ни е необходим, за да се приближим към живота, който искаме.
Предназначението на предизвикателствата по пътя ни е да ни моделират по нов начин, да ни подтикнат да развием нова черта в характера си, да придобием нови качества и умения, без които да продължим напред и да имаме по-добър живот е невъзможно.

Трудните ситуации са трамплин към мечтите ни. Те не ни се случват просто така, за да страдаме или защото животът е такъв - труден. Всичко има дълбок смисъл.
Научим ли се да разшифроваме трудностите, разбираме, че проблемите всъщност са благословии. Те ни развиват и усъвършенстват.

Нека ви споделя една притча:

"Вървели по пътя на живота хората, всеки от тях носел на плещите си своя кръст. Имало един човек, който през цялото време пъшкал и се оплаквал, защото смятал, че неговият кръст е най-тежък.

- Не може така - мислел си той, - трябва да измисля нещо, за да облекча положението си.

И измислил. Започнал да изостава от другите хитрецът и когато вече никой не го виждал, спрял се, свалил кръста от гърба си и отрязал част от него. Доволен от своята находчивост, той догонил спътниците си и продължил заедно с тях по трудния път на живота. Ех, колко по-леко му било сега да носи своя кръст, след като го скъсил.

Минало известно време и на пътя на хората се изпречила голяма пропаст. Единственият начин да преминат през нея, бил като свалят кръстовете си и ги използват като мост между двата кая на пропастта. Минали всички един по един и продължили напред. Само хитрият човек не могъл да премине, защото неговият кръст бил твърде къс, за да опре на отсрещната скала - не му достигало точно толкова, колкото била дължината на отрязаното парче от него. Така той завинаги останал на това място и изгубил шанса да продължи напред."

С много обич в сърцето,

Благодаря ви, че споделяте притчата чрез бутончетата отдолу. Нека да достигне до повече хора, за които информацията ще бъде полезна.

Препоръчителни обучения

"Високопродуктивни стъпки към твоя успех"

Електронна книга

Разберете как невидимото се превръща в реалност и кои са стъпките за постигане и на най-смелите ви мечти.

Вземи БЕЗПЛАТНО

Comments are closed.