Как да създадете по-щастливото си бъдеще? | Христина Гудева - психолог
logo

Как да създадете по-щастливото си бъдеще?

Един от уроците, които научих през собствения си живот е, че ако ти не действаш върху живота, той има навика да действа върху теб. Дните се изнизват и стават седмици, седмиците – месеци, а месеците – години. И така в един момент разбираш, че времето е достатъчно напреднало, а на теб не ти е останало нищо друго освен сърце, изпълнено със съжаление за пропуснатите възможности и безвъзвратно загубеното време.

Така че спрете да се самосъжалявате и да мислите за отминалите неприятни събития във вашия живот. Те са дошли, за да ви научат на нещо, а не за да ви съпътстват през целия ви жизнен път. Всеки е имал своите проблемни зони (може би вашата майка не ви е казвала, че ви обича или баща ви е бил твърде строг с вас, вероятно е да не сте имали подкрепата и на двамата си родители, или пък през вашето детство другите деца са ви се подигравали, а може би като възрастен партньорът ви дълбоко ви е наранил). Наистина ли все още ви е интересен този драматичен филм, в който вие отново и отново сте в ролята на жертва? Не ви ли е омръзнал вече?

Освободете се от тежестта на негативните чувства, от оковите на миналото си, те само ви пречат да получите, това за което мечтаете. Неудовлетворението няма да доведе по-добрите и по-щастливи дни във вашия живот. Недоволството ви закрепостява на мястото, където сте в момента. Спрете да говорите за проблемите си и си изградете навик да говорите за радостите си. Време е да пуснете нов, коренно различен филм, в който изживявате пълното щастие, защото вие наистина го заслужавате!

Да живееш живота си е точно като гледането на филм. И в двата случая сам избираш сценария в зависимост какви чувства, емоции и ситуации те вълнуват и искаш да преживееш в твоята реалност. В света има абсолютно всичко – и добро и не толкова добро, и радост и тъга, и любов и омраза, но ти виждаш и преживяваш само това, в което вярваш. Животът ти е отражение на твоите най-дълбоки вътрешни убеждения, чувства и мисли, които приемаш за възможни за теб. Когато се усмихваш на живота и той ти се усмихва, когато му се намръщиш и той ти се мръщи. Привличаш само това върху което се фокусираш.

Никой и нищо извън теб не може да те направи щастлив и никой и нищо извън теб, не може да попречи на твоя успех.

Поемете отговорност за вашето щастливо бъдеще и започнете да го създавате още сега!

Отделете малко време за себе си, уверете се, че никой няма да ви обезпокои през следващите поне 30 минути. Седнете удобно, максимално се отпуснете и си представете, че сега при вас се е появила фея-вълшебница, която ще изпълни всичко, за което мечтаете. Дайте абсолютна, неограничена свобода на мечтателя вътре във вас. Какво искате? Какво си пожелавате? Всичко е възможно.

Допитайте се до сърцето си и формулирайте конкретно и ясно желанието си. Опишете го подробно и напишете план, който ще ви доведе до постигането му като започнете от крайната си цел и вървите в посока назад стъпка по стъпка, докато намерите нещо, което можете да направите още днес и действайте веднага, смело и със страст!

Например: Ако искате да станете финансово свободни, стъпката преди това би могла да е да станете управител на собствената си компания, а предходната – да станете межиджър или друг отговорен служител в развиваща се компания. Всички стъпки подробно съм описала в БЕЗПЛАТНАТА ми електронна книга „Високопродуктивни стъпки за постигане на успех“ .

Важно е мечтата ви да бъде поставена с чисто намерение, т.е. да е за доброто на всички участващи в нея!

Нека всички копнежи на сърцето ви започнат да се случват,

Благодаря ви, че споделяте статията чрез бутончетата отдолу. Нека да достигне до повече хора, за които информацията ще бъде полезна.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.