Как да създадете по-щастливото си бъдеще? | Христина Гудева - психолог
logo

Как да създадете по-щастливото си бъдеще?

Един от уроците, които научих през собствения си живот е, че ако ти не действаш върху живота, той има навика да действа върху теб. Дните се изнизват и стават седмици, седмиците – месеци, а месеците – години. И така в един момент разбираш, че времето е достатъчно напреднало, а на теб не ти е останало нищо друго освен сърце, изпълнено със съжаление за пропуснатите възможности и безвъзвратно загубеното време.

Така че спрете да се самосъжалявате и да мислите за отминалите неприятни събития във вашия живот. Те са дошли, за да ви научат на нещо, а не за да ви съпътстват през целия ви жизнен път. Всеки е имал своите проблемни зони (може би вашата майка не ви е казвала, че ви обича или баща ви е бил твърде строг с вас, вероятно е да не сте имали подкрепата и на двамата си родители, или пък през вашето детство другите деца са ви се подигравали, а може би като възрастен партньорът ви дълбоко ви е наранил). Наистина ли все още ви е интересен този драматичен филм, в който вие отново и отново сте в ролята на жертва? Не ви ли е омръзнал вече?

Освободете се от тежестта на негативните чувства, от оковите на миналото си, те само ви пречат да получите, това за което мечтаете. Неудовлетворението няма да доведе по-добрите и по-щастливи дни във вашия живот. Недоволството ви закрепостява на мястото, където сте в момента. Спрете да говорите за проблемите си и си изградете навик да говорите за радостите си. Време е да пуснете нов, коренно различен филм, в който изживявате пълното щастие, защото вие наистина го заслужавате!

Да живееш живота си е точно като гледането на филм. И в двата случая сам избираш сценария в зависимост какви чувства, емоции и ситуации те вълнуват и искаш да преживееш в твоята реалност. В света има абсолютно всичко – и добро и не толкова добро, и радост и тъга, и любов и омраза, но ти виждаш и преживяваш само това, в което вярваш. Животът ти е отражение на твоите най-дълбоки вътрешни убеждения, чувства и мисли, които приемаш за възможни за теб. Когато се усмихваш на живота и той ти се усмихва, когато му се намръщиш и той ти се мръщи. Привличаш само това върху което се фокусираш.

Никой и нищо извън теб не може да те направи щастлив и никой и нищо извън теб, не може да попречи на твоя успех.

Поемете отговорност за вашето щастливо бъдеще и започнете да го създавате още сега!

Отделете малко време за себе си, уверете се, че никой няма да ви обезпокои през следващите поне 30 минути. Седнете удобно, максимално се отпуснете и си представете, че сега при вас се е появила фея-вълшебница, която ще изпълни всичко, за което мечтаете. Дайте абсолютна, неограничена свобода на мечтателя вътре във вас. Какво искате? Какво си пожелавате? Всичко е възможно.

Допитайте се до сърцето си и формулирайте конкретно и ясно желанието си. Опишете го подробно и напишете план, който ще ви доведе до постигането му като започнете от крайната си цел и вървите в посока назад стъпка по стъпка, докато намерите нещо, което можете да направите още днес и действайте веднага, смело и със страст!

Например: Ако искате да станете финансово свободни, стъпката преди това би могла да е да станете управител на собствената си компания, а предходната – да станете межиджър или друг отговорен служител в развиваща се компания. Всички стъпки подробно съм описала в БЕЗПЛАТНАТА ми електронна книга „Високопродуктивни стъпки за постигане на успех“ .

Важно е мечтата ви да бъде поставена с чисто намерение, т.е. да е за доброто на всички участващи в нея!

Нека всички копнежи на сърцето ви започнат да се случват,

Сподели статията, за да бъде полезна за повече хора.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.