Стъпка по стъпка към женствеността | Христина Гудева - психолог
logo

Стъпка по стъпка към женствеността

Днес направи ли нещо хубаво за себе си, нещо, което да омиротвори ума ти, да изпълни душата ти с блаженство, а тялото ти с удоволствие? Погрижи ли се за най-важния човек в твоя живот - жената в теб? Енергията на Венера е свързана с красотата, с удоволствията, с умението да се радваме и наслаждаваме на живота.

Женствената жена е доволната жена. Да сме усмихнати, весели, спокойни и отпуснати е нашето естествено природното състояние. Женствената жена не е тази, която има къдрици до кръста и се облича с поли и рокли, вместо с дънки и панталони. Колкото и красива, умна, добра, честна да е една жена, ако е постоянно нервна, мърмореща и оплакваща се, тя е лишена от силата на женствеността. Животът и минава в разрив с нейната природна същност и затова е труден и пълен с препятствия.

Искам да ти напомня, колко е важно за твоето добруване, да отделяш специално време за себе си. Открадвай си ежедневно по някой час само за теб (масаж, ароматерапия, звукотерапия, четене на книга, съзерцаване на природата...) от времето посветено на децата, на партньора, на домакинството. И го прави без чувство за вина. Ние, жените, винаги имаме какво да правим и ако се отдаваме само на “по-важните” неща, така и няма да остане време за жената в нас. А изтощената жена е винаги раздразнителна, недоволна и оцелява на ръба.

Замисли се: „Какво се случва с жените, които пренебрегват себе си?“

Превръщат се в отегчителни и досадни, както за себе си, така и за околните. Уверявам те, че да се посветиш на собственото си развитие и щастие, не означава да пренебрегваш чуждото. Това, което не позволяваме на себе си, не го разрешаваме и на другите. Опитай се да намериш равновесието в живота си като не пренебрегваш нуждите и желанията на децата и партньора си, но не пренебрегваш и своите. Позволи си да се потопиш във вълшебно нежната енергия на женствеността си, позволи си да разцъфтиш, уважавайки поривите на душата си и естествените нужди на тялото си.

Ето кои фактори повлияват нивото ни на енергия и състоянието ни на женственост:

  • почивката и съня. Те са основно и необходимо условие;
  • кажи: "Стоп!" на “бързането”. Бързането лишава нас жените от връзката ни със самите себе си и ни прави сприхави, напрегнати, дребнави. Започни да живееш тук и сега, наслаждавайки се на момента и подкрепяйки своите истински желания. Например, ако вали дъжд, отдели миг и се заслушай как капките падат върху листата на дърветата, вгледай се как се стичат по прозореца, вдъхни аромата на дъжда, потанцувай под него. Позволи си да забавиш ритъма и се наслади на момента. Спри да бързаш и остави движенията ти да бъдат плавни;
  • обкръжи се с красота, слушай нежна музика, изпълваща те с приятни усещания и мисли, заеми се с творчество, посещавай изложби, тренинги за личностно развитие;
  • грижи се за външния си вид (за лицето, тялото, прическата си). Когато се погледнем в огледалото и се харесаме, настроението ни винаги се повдига;
  • съсредоточи се върху своите усещания. Наслаждавай се докато ядеш, наслаждавай се докато вървиш, усети всяка стъпка, която правиш по земята, усети как вятърът гали лицето ти, как слънцето топли кожата ти, наслаждавай се на гласа си - усети как се заражда вътре в теб и как приятно отзвучава в тялото ти.
  • бъди изключително внимателна с негативната информация, която идва към теб чрез органите на възприятие (зрение, слух, обоняние, осезание, вкус). Тя неизбежно влияе на твоите мисловни образи и настроение. Развий умение да запазваш неутралност към нея. Освен това, редовно се освобождавай от негативните преживявания;
  • вечер записвай 10 щастливи събития, които са ти се случили през деня (дори и възможността да усетиш топлещите лъчи на слънцето по кожата си е щастливо събитие). По този начин сама ще програмираш мозъка си да търси и да създава щастие за теб и през утрешния ден. С времето ще забележиш, че настъпват все по-големи и значими за теб щастливи събития;
  • трансформирай вътрешните си блокажи, които погубват женствеността ти, лишавайки те от лекотата и радостта от живота;
  • прости на себе си и на другите. Сериозна преграда по пътя към женствеността е обидата. Обидената жена е мнителна, недоверчива, песимистично настроена, заядлива и често реагира негативно. А от това състояние е невъзможно да последва нещо прекрасно в живота и. Важно е да помним, че никой не може да ни обиди без наше съгласие. Причината за всяка обида са мислите ни, а те са в нашия ум, нали така?

За да разкриеш естествената си женственост, ще ти е необходима пълна преоценка на твоите мисли, цели, навици и дейности. Трябва доброволно да се откажеш от мъжките роли и мъжкото поведение. За да „изградиш” женствеността, е необходимо да култивираш в себе си качествата, противоположни на тези на мъжете.

С много обич в сърцето,

Благодаря ви, че споделяте статията чрез бутончетата отдолу. Нека да достигне до повече хора, за които информацията ще бъде полезна.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.