Как да имаш радостен и изпълнен със спокойствие ден? | Христина Гудева - психолог
logo

Как да имаш радостен и изпълнен със спокойствие ден?

Първите 30 минути след събуждане сутрин са определящи какъв ще бъде денят ни. Именно те оказват най-голямо влияние върху качеството на всяка следваща минута. Начинът, по който започваме деня си определя начина, по който ще го изживеем.

В моя живот практикувам много ефективен сутрешен ритуал.

Препоръчвам ви всяка сутрин след като се събудите да прекарвате около половин час във вашето местенце за срещи със себе си. Това е малко пространство във вашия дом, където ще можете да правите упражнения за лично обновяване, необезпокоявани от никого. Подредете това кътче, така че да ви е приятно и уютно там, придайте му своя неповторима аура, защото в него ще започне вашето преобразяване. И, когато е готово, изключете телефона си, настанете се удобно и насочете вниманието си към всички хубави неща, които вече имате в живота си.

Например: Радвайте се, че сте се събудили до любимия човек, че навън пече слънце и птичките пеят. Спомнете си за хубава песен, която сте слушали скоро, за вкусната храна която ядете, за приятните разговори, които водите с любими хора, за присъствието на любовта в живота ви, без значение дали я давате или я получавате (любовта към самия себе си, към партньора, към децата ви, към родителите, към приятелите, към природата) и така нататък.

Важно е да благодарите за всяко едно от тях. Когато сме дълбоко благодарни за присъствието на малките неща, привличаме и по-големите блага в живота си.

После си представете как искате да се развие денят ви. По този начин вие го програмирате и ставате творец на вашия живот.

Накрая разтворете някоя мъдра книга, изпълнена с онези вечни истини за успешния и щастлив живот, които толкова лесно забравяме в нашето забързано ежедневие. Мъдростта, с която са пропити тези творби ще ви насочи към наистина значимите неща и ще ви помогне да започнете деня си с подходящата нагласа.

Първите утринни минути имат силата да облагородят всяка следваща минута от вашия ден. Ако имате самодисциплината редовно да правите описаните стъпки, ще забележите, че дните ви винаги ще се развиват по най-благотворния за вас начин.

Щастието ви се полага! Приветствайте го и вълшебствата във вашия свят ще започнат да се случват!

Мечтаеш ли за нещо, което много искаш, но не знаеш как да го постигнеш? Вземи вълшебната си пръчица от тук.

С най-добри пожелания,

Сподели статията, за да бъде полезна за повече хора.

Препоръчителни обучения

Comments are closed.